Най - доброто място за ценители на трюфели, диворастящи гъби и хайвер от есетра в България

Сухи Диворастящи гъби - Суха Смръчкула, Онлайн магазин intergourmandise.bg

Диворастящи Гъби / Сухи Диворастящи гъби / Суха Смръчкула

Една от най-скъпите диворастящи гъби, като изключим трюфелите е островърхата Смръчкула, вероятно, защото се носи славата й на силен афродизиак. Това твърдение не е доказано, но със сигурност са доказани вкусовите й качества. Същите качества притежава и тумбестата бяла смръчкула(Morchella esculenta). Тя е първата диворастяща гъба, която се появява в България в началото на месец март и може да се бере до месец юни. Расте върху почва в светли широ­колистни и смесени (по-рядко само иглолистни) гори, ливади, овощни градини, парко­ве, край пътища. Има силен аромат, приятен вкус, използва се за пълнене с ориз, за ястия с месо, както и за подправка на супи и други местни ястия.

100% гаранция от Intergourmandise

Когато избирате продуктите на онлайн гурме магазин INTERGOURMANDISE, ще имате абсолютното спокойствие, че получавате най-доброто от даровете на природата.
Ние гарантираме и се стараем постоянно, това което купувате от нас да е винаги перфектно и качествено. Нашите продукти са наистина най-доброто което можете да намерите.

прочетете повече