8.00 лв
Изчерпана наличност
Информация за продукта
Артикул: 90486

Сухата челядинка (Marasmius) е ценена и вкусна гъба. Тя расте от април до октомври. Marasmius е от типа - Basidiomycota и е много добър антиоксидант. Челядинката има много фин аромат и за разлика от много други гъби, които са трудно смилаеми тя се обработва лесно и леко от организма на човек. Следователно може да се консумира в по- големи количества. Освен хранителните й качества, трябва да знаем, че челядинката притежава изключително ценна субстанция- трахелоза. Това е дизахарид, който я прави много ценен химически продукт, което все още се изучава за по- сериозни приложения в науката.
Челядинката е лесна за готвене и се комбинира перфектно с аспержи, зелен чесън, пролетен лук, зелена салата, мека риба, телешко и др. Тя обича масло, гъши пастет и сметана.
Когато започнете да я готвите добавете масло или малко вино към тигана. Нейният деликатен аромат на горчиви бадеми и лешници се смесва добре с мазнината, в която готвите гъбите, правейки примамливи пръстени идеални за сосове, супи или коктейли. Вкусът е още по-силен в изсушената версия.
Брашното от суха челядинка е много лесно за ползване под формата на подправка.

Гарантирано качество
Гарантирано качество
Пазарувайки от InterGourmandise Вие сте сигурни че получавате продукти с гарантиран произход
Време за доставка
Време за доставка
За всички продукти от 1 до 2 раб. дни след получаване на Вашата поръчка
+359888663373
+359888663373
Нашите консултанти са на разположение, за да ви помогнат с повече информация или съвет при покупка.